Cecile Korevaar

'Die ‘andere wereld’ is eigenlijk helemaal niet zo’n andere wereld.'

Als kind las en schreef ik al veel, maar het kwam nooit in me op om er in mijn latere leven iets mee te doen. In plaats daarvan deed ik een economische studie (die ik niet afmaakte) en kwam in het bedrijfsleven terecht. Toen ik kinderen kreeg, realiseerde ik me dat het werk wat ik deed me niet gelukkig maakte. Het was de hoogste tijd voor verandering.

Een advertentie in de krant van Script+, een schrijfopleiding in Amsterdam, opende mijn ogen. Schrijven kun je dus leren. Er ging op dat moment iets ‘aan’ in mezelf, iets wat ik nooit eerder had gevoeld, maar waar ik onbewust altijd naar op zoek ben geweest. Vanaf de eerste schooldag tot nu is de stap naar het schrijverschap de beste in mijn professionele leven geweest. Al snel wist ik dat ik fictie voor jongeren wilde schrijven, over de verhalen achter de krantenkoppen. Actualiteiten dichterbij halen en deze menselijk en inzichtelijk maken, met het boek als basis. Om van daaruit de dialoog aan te kunnen gaan, mensen aan het denken te zetten, met ruimte voor ieder zijn eigen mening of overtuiging.

Ik hoop met de boeken die ik schrijf bewustzijn te creëren. Dat de wereld om ons heen vaak minder eng of anders is dan we denken. Achter ieder mens schuilt een verhaal, een geschiedenis, een eigen beleving. Om de menselijke maat niet uit het oog te verliezen is het belangrijk dat we deze verhalen blijven delen, ons blijven openstellen voor de ander en ingewikkelde onderwerpen niet uit de weg gaan. Pas dan kunnen we vanuit compassie en verdraagzaamheid op een prettige en respectvolle manier met elkaar samenleven.

“Krantenkoppen flitsen aan ons voorbij, pas als er een persoonlijk verhaal van wordt gemaakt, raakt het. ”

Cecile Korevaar

Turkije

Thuis draag ik bij me

Veel mensen op de vlucht proberen vanaf de Turkse kust per boot de oversteek te maken naar de Griekse eilanden. Een levensgevaarlijke situatie die zich nog dagelijks afspeelt en die vele vluchtelingen niet overleven.

Syrië

Thuis draag ik bij me

De burgeroorlog die Syrië al sinds 2011 teistert, is een afschuwelijke ramp die zich nog altijd voltrekt en diepe sporen heeft achtergelaten in het leven van de Syrische bevolking.

De Balkan

Thuis draag ik bij me

Mijn tweede jongerenroman ‘Thuis draag ik bij me’ neemt de lezer mee op een aangrijpende reis waarin drie Syrische jongeren wanhopig proberen te ontsnappen aan de verschrikkingen van de oorlog in hun thuisland.

Libanon

Thuis draag ik bij me

Libanon ligt naast Syrië en vangt om die reden de meeste Syrische vluchtelingen op. De schrijnende realiteit in dit land weerspiegelt een diepgeworteld probleem dat ervoor zorgt dat vluchtelingen gedwongen worden in de illegaliteit te leven.

Lesbos

Thuis draag ik bij me

Naast mijn bezoeken aan landen als Turkije, Servië en Hongarije, heb ik ook Lesbos bezocht als onderdeel van mijn onderzoek voor ‘Thuis draag ik bij me’.

Kenia

Wat jij niet weet

Kenia heeft een speciaal plekje in mijn hart. Sinds mijn tiende kom ik er regelmatig, omdat mijn oom, met wie ik al van jongs af aan een speciale band heb, er woonachtig is. Het land is dan ook mijn tweede thuis geworden.

10-minuten gesprek

Cecile neemt contact op om een afspraak in te plannen

10 minuten gesprek

"*" geeft vereiste velden aan