Publicaties

Boek

Thuis draag ik bij me

€1,- per verkocht boek wordt gedoneerd aan Stichting Vluchteling

“Om mensen op de vlucht te begrijpen, moet je diep hun leven en gemeenschap induiken en je openstellen voor hun verhalen. Dit heeft Cecile zorgvuldig en vanuit empathie gedaan. ‘Thuis draag ik bij me’ is een eerlijke en menselijke vertelling van de situatie waarin vluchtelingen zich begeven. Het grijpt je bij de keel en laat je niet meer los.” – Sinan Can, Journalist en programmamaker.

Boek

Wat jij niet weet

Als twee werelden elkaar raken

De veertienjarige Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het was?

In ‘Wat jij niet weet’ gaat Cecile Korevaar geen enkele confrontatie met de werkelijkheid uit de weg. Ze laat zien wat de gevolgen zijn van eeuwenoude tradities en hoe diep deze verweven kunnen zitten in een cultuur. Hoe verbind je je als tiener aan een wereld die zo anders is dan je gewend bent?

Podcast

Thuis draag ik bij me (de podcast)

Naast het boek ‘Thuis draag ik bij’ is er nu ook een podcast

In deze indringende podcast vertellen drie Syriërs over hun thuisland, de vlucht naar Europa en hun aankomst in Nederland. In aanvulling op hun verhaal vertelt een expert meer over de politieke situatie in Syrië, de reis die je als vluchteling aflegt in Europa en hoe in Nederland vluchtelingen worden opgevangen. Thuis draag ik bij me. De podcast is een mooie aanvulling op het beklemmende YA-boek Thuis draag ik bij me. In deze podcast komen de mensen die Cecile hebben geïnspireerd tot het schrijven van het boek zelf aan het woord.

“Thuis draag ik bij me”

Wassim, Romeo en Laila ontvluchten hun thuisland Syrië, omdat ze vrezen voor hun leven. Alle drie hopen ze op een betere toekomst, zonder angst en bombardementen, zonder de dood om zich heen.

Ze ontmoeten elkaar in Turkije, waar ze op het punt staan in een rubberboot te stappen die hen naar Griekenland zal brengen. Dit is het begin van een helse reis vol gevaar en ontberingen, maar ook van een bijzondere vriendschap. Welk lot staat hen te wachten, en vinden ze dat waar ze op hopen? Zijn ze veerkrachtig genoeg om het verleden onder ogen te zien en opnieuw te geloven in de toekomst?

Ik wil verder lezen!

Laat je e-mailadres hieronder achter en lees direct de eerste hoofdstukken van “Thuis draag ik bij me”.

Nieuwsbrief

10-minuten gesprek

Cecile neemt contact op om een afspraak in te plannen

10 minuten gesprek

"*" geeft vereiste velden aan