Schoolbezoek

Leerzaam en interactief: schoolbezoek van Cecile

Naast het schrijven van jongerenromans is Cecile ook te boeken als gastspreker op scholen. Tijdens haar presentaties vertelt ze over het schrijverschap, hoe ze zich in onderwerpen verdiept, over de reizen die ze maakt en de inhoud van de onderwerpen zelf. Desgewenst kan er op één boek of onderwerp worden ingezoomd. Hierbij is het voeren van de dialoog met leerlingen haar voornaamste intentie. 

Tijdens haar presentaties neemt Cecile vaak een ervaringsdeskundige mee die nog meer over het onderwerp kan vertellen en waar de leerlingen zelf vragen aan kunnen stellen. Op deze manier krijgt het onderwerp nog meer lading en heeft het verhaal achter de krantenkop nog meer impact op de leerlingen.

Wat houdt een schoolbezoek in?

Alle ins en outs rondom Cecile’s boeken

Cecile vertelt tijdens haar presentatie alle ins en outs rondom haar boeken. Aan bod komen unieke ‘behind the scenes’ foto- en videobeelden, unieke ervaringen tijdens haar reizen. Ook vertelt ze hoe ze deze ervaringen heeft omgezet in het maken van het boek. 

Leer van een ervaringsdeskundige

Op aanvraag neemt Cecile een ervaringsdeskundige mee naar het schoolbezoek. Leerlingen kunnen 1-op-1 vragen stellen en luisteren naar de persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld iemand die zelf ooit gevlucht is. Zo heeft het onderwerp nog meer impact.

Krijg inzicht in het schrijfproces

Cecile neemt leerlingen mee in haar schrijfproces. Wat komt erbij kijken om een boek te maken, hoe bouw je een verhaal op en geef je je personages een rond karakter? Zo raken leerlingen misschien zelf geïnspireerd om te gaan schrijven of gaan ze een boek anders lezen. 

Over de onderwerpen die Cecile behandelt

Er valt over de onderwerpen die Cecile behandeld vaak veel meer te vertellen dan dat zij in haar boeken kwijt kan. Om die reden maakt ze gebruik van andere media tools om een onderwerp uit te diepen, zoals een podcast. Over hoe ze dit aanpakt, vertelt ze graag tijdens haar bezoek. 

Inspiratie ligt op straat en haal je uit jezelf

Tijdens haar schoolbezoek vertelt Cecile uitgebreid over wat haar inspireert, hoe zij haar inspiratie voedt en gebruikt voor het schrijverschap. Maar ook gaat ze in op het behouden van focus tijdens het schrijfproces in combinatie met het hebben van een gezin.

Cecile binnenkort op bezoek bij jou op school?

Boek een 10-minutengesprek

In deze 10-minutengesprekken kan je niet alleen antwoorden krijgen op je vragen, maar misschien ook nieuwe perspectieven ontdekken en waardevolle connecties leggen. Dus, als je klaar bent om te praten, informatie te vergaren of gewoon te delen, reserveer dan nu je gesprek met Cecile en maak gebruik van deze unieke kans om te leren en te verbinden.

10-minuten gesprek

Cecile neemt contact op om een afspraak in te plannen

10 minuten gesprek

"*" geeft vereiste velden aan