Kenia

19.03.2023

Kenia heeft een speciaal plekje in mijn hart. Sinds mijn tiende kom ik er regelmatig, omdat mijn oom, met wie ik al van jongs af aan een speciale band heb, er woonachtig is. Het land is dan ook mijn tweede thuis geworden.

Samen met mijn oom en een groep vrijwilligers hebben we in 2006 Stichting Samburu Child opgericht om kinderen die in het Samburu-district van Kenia wonen onderwijskansen te bieden.

De vele bezoeken aan het land, waarbij ik vaak nauw betrokken was bij de activiteiten en programma’s van de stichting, hebben mijn perspectief op het leven daar, een wereld die in eerste instantie zo anders lijkt, diepgaand beïnvloed. Het heeft me niet alleen verrijkt met kostbare ervaringen en mijn blik verruimd, maar ook geïnspireerd op het schrijven van mijn debuutroman ‘Wat jij niet weet’. In dit boek heb ik geprobeerd twee werelden samen te brengen: die van de veertienjarige Tess uit Amsterdam, die met haar ouders onverwacht verhuist naar het Samburu-district, en die van jongeren die opgroeien in deze omgeving. Het verhaal is gebaseerd op wat ik persoonlijk heb gezien en meegemaakt.

Tijdens mijn schrijfproces kon ik putten uit mijn (zintuiglijke) herinneringen, waardoor ik in mijn hoofd als het ware letterlijk door het verhaal heen wandelde. Hierdoor is ‘Wat jij niet weet’ een realistische, levensechte jongerenroman geworden. Ik hoop via dit boek lezers mee te nemen naar het rauwe, maar ook kleurrijke Kenia dat ik op jonge leeftijd heb mogen leren kennen, naar een wereld die zo anders lijkt, maar het in wezen niet echt is.

10-minuten gesprek

Cecile neemt contact op om een afspraak in te plannen

10 minuten gesprek

"*" geeft vereiste velden aan